fırında karnıbahar yemeği

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    [​IMG]

    karnıbaharlar önce haşlanır,suyunu bi miktar süt konur,daha sonra bi tavaya 2kaşık yağ,2kaşık un koyup pembeleşinceye kadar karıştırılır,pul biber ,tuz,karabiber,eklenir sonra 1bardak süt eklenip karıştırılır be bi kaşık da salça eklenir karıştırılır.karnıbaharlar borcama dökülür karışım her yerine karıştırılır.üzerine bol kaşar rendelenir.fırında pişirilir
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Fırında karnıbahar tarifi gerçekten güzel olmamış. Daha düzenli olabilirdi.
    Ancak Yemek enfes olmuş.
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Malzemeler

    1 küçük boy karnabahar
    1 su bardağı un
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı sirke veya limon suyu
    1 su bardağı yoğurt
    2 diş sarmısak
    1 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı Karnabaharı yıkayıp, çiçek köklerinden ayırın. Az su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Un, yağ, limon suyu, tuz ve 3/4 su bardağı su ile bir bulamaç hazırlayın. Karnabaharları bulamaca batırıp, yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Orta hararetli fırında pembe renkte pişirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
     
  4. n

    nesrin_27 Yeni Üye

    Karnıbahar yemekleri arasında en güzeli kızartması
     
  5. Nursena

    Nursena Admin

    Karnıbahar Kızartması - Malzemeler - İçindekiler

    1 orta boy karnıbahar
    2 yumurta
    4 yemek kaşığı un
    Yarım su bardağı süt
    Tuz
    [​IMG]
    Kızartmak için; sıvı yağ
    Üzeri için;
    1 kase yoğurt
    2 diş sarımsak
    Tuz
    Mayonez

    Karnıbahar Kızartması - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

    Karnıbahar köklerinden kesilerek çiçek gibi çıkarılır, yıkanır, kaynayan tuzlu suda haşlanır fazla yumuşatılmaz, süzülür biraz soğuduktan sonra diğer tarafta süt yumurta un ve tuz isteğe göre pul biber yada karabiber eklenir iyice çırpılır boza kıvamına gelince haşlanmış karnıbaharlar teker teker bu bulamaca batırılıp kızdırılmış sıvıyağda nar gibi kızartılır. Üzerine dövülmüş sarmısak ve tuzla hazırlanan yoğurt dökülerek servis yapılır. İstenirse yoğurda mayonez eklenebilir...
    Tarifi Ekleyen: Ebru
     

    Ekli Dosyalar:

  6. Kelebek

    Kelebek Yeni Üye

    Fırında kızarmış karnabaharı severim
     
  7. Murat

    Murat Yönetici

    Karnıbaharı bende yoğurt ile tüketmeyi seviyorum.
     
  8. A

    Abdullah Yeni Üye

    bu yemeği duymuştum ama nasıl bilmiyorum...
     
  9. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi


    Aynen bende abi, yogurt ile cok guzel gidiyor bu yemek, vitamin oranida oldukca fazla olan bir yemek turu.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş