Firinda karnibahar(resimli)

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    1. 1 buyuk karnibahar
    2. 1 bas sogan
    3. biraz sivi yag ,
    4. 4-5 kasik kadar kiyma
    5. 1 domates
    6. tuz,karabiber ,pulbiber
    7. 3-4 yumurta
    8. 1 su bardagi sut
    9. 1.5 su bardagi kasar peynir rendesi
    Instructions:
    1. karnibahari parcalayip hasliyoruz , karnibahar haslanirken , bir tavada yag ve sogani kavuruyoruz , sonra kiymayi koyup tekrar kavuruyoruz, domates , baharatlar ve tuzu ilave edip birazdaha kavuruyoruz , haslanan karnibaharlarin yarisini firin tepsisine dosuyoruz buyukse parcaliyoruz biraz , arasina kiyamali sosu serip ve tekrar uzerine kalan karnibari dosuyoruz , yumurta ,sut ve biraz tuzla bunlari karistip karnibaharin uzerine dokuyoruz , en ustunede kasar peyniri rendesi serpiyoruz , firina verip uzeri kizara kadar pisiyoruz ve afiyet olsun .
    [​IMG]
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Fırında Karnabahar çok güzel oluyor kıyma yerine iri kıyma koyunuz yani nasıl anlatsam Adanalılar bilir zırhla çekilen kıyma koyarsanız daha lezzetli olur.
     
  3. c

    cd_okyanus Yeni Üye

    Fırında karnıbahar yapılırken fırının derecesi ne olmalı?
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    Müthiş bir lezzet almış gibi.. Borcamın içinde ne kadar hoş durmuş karnıbahar.
     
  5. M

    Muhibbi Yeni Üye

    anneler tarafından genelde kanlıbahar gibi telaffuz edilir. yada sadece eskişehirde öyle bilemiyorum.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş