1. Bu sitede çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Daha detaylı bilgi.

Firinda karnibahar(resimli)

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    1. 1 buyuk karnibahar
    2. 1 bas sogan
    3. biraz sivi yag ,
    4. 4-5 kasik kadar kiyma
    5. 1 domates
    6. tuz,karabiber ,pulbiber
    7. 3-4 yumurta
    8. 1 su bardagi sut
    9. 1.5 su bardagi kasar peynir rendesi
    Instructions:
    1. karnibahari parcalayip hasliyoruz , karnibahar haslanirken , bir tavada yag ve sogani kavuruyoruz , sonra kiymayi koyup tekrar kavuruyoruz, domates , baharatlar ve tuzu ilave edip birazdaha kavuruyoruz , haslanan karnibaharlarin yarisini firin tepsisine dosuyoruz buyukse parcaliyoruz biraz , arasina kiyamali sosu serip ve tekrar uzerine kalan karnibari dosuyoruz , yumurta ,sut ve biraz tuzla bunlari karistip karnibaharin uzerine dokuyoruz , en ustunede kasar peyniri rendesi serpiyoruz , firina verip uzeri kizara kadar pisiyoruz ve afiyet olsun .
    [​IMG]
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Fırında Karnabahar çok güzel oluyor kıyma yerine iri kıyma koyunuz yani nasıl anlatsam Adanalılar bilir zırhla çekilen kıyma koyarsanız daha lezzetli olur.
     
  3. c

    cd_okyanus Yeni Üye

    Fırında karnıbahar yapılırken fırının derecesi ne olmalı?
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    Müthiş bir lezzet almış gibi.. Borcamın içinde ne kadar hoş durmuş karnıbahar.
     
  5. M

    Muhibbi Yeni Üye

    anneler tarafından genelde kanlıbahar gibi telaffuz edilir. yada sadece eskişehirde öyle bilemiyorum.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş