Fırında İçli Köfte

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    Malzemeler

    2 su bardağı ince bulgur

    2 su bardağı süt

    1 kg. kıyma

    1 tane büyükçe soğan

    3 tane büyükçe patates

    1 su bardağı un

    1 tatlı kaşığı tuz

    karabiber

    pul biber

    100 gr tereyağ

    Hazırlanışı

    15 bardağı ılık süt ile bulguru ıslatıp şişmeye bırakın.

    Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.

    Harcını hazırlamak için soğanları küp küp doğrayın.

    Teflon tavada kıymayı 3-4 dakika kavurun.

    Soğanları tavaya ekleyip kavurmaya devam edin.

    Kıyma suyunu çekmeye yakın baharatlarını ilave edin.

    2 dakika daha kavurup ocaktan alın.

    Bulguru ve patatesi derin bir yoğurma kabına alın.

    Un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın.

    Ardından yarım su bardağı ılık sütü ekleyin.

    İyice yoğurduktan sonra hamuru ikiye bölün.

    Isıya dayanıklı cam tepsinin tabanına hamurun bir parçasını yayın.

    Kıymalı harcı hamurun üzerine eşit miktarda serpiştirin.

    Hamurun diğer parçasını harcın üzerine yayıp kaşıkla bastırın.

    Tereyağı tavada eritin.

    Bıçağın ucunu tereyağa batırıp içli köfteyi dilimleyin.

    Kalan tereyağını köftenin üzerinde gezdirin.

    Tepsiyi fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Fırında yada normal icli köfte yapmak için bulgur secimi çok önemli.
    [​IMG]
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş