Fırında Hindi

Konu, 'Tavuklu Yemek Tarifleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    1 Adet orta boy hindi

    6 Diş sarımsak

    3 Adet soğan

    2 Adet limon

    1 Çorba kaşığı salça

    1 Tatlı kaşığı kekik

    2 Adet kesme şeker

    Tuz karabiber

    Yarım fincan sıvıyağ









    Hazırlanışı Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp süzün.
    Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin.
    Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın.
    İçine 2 limon suyunu ilave edin.
    Salçayı kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
    Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip içine sıvıyağ ilave edin.
    Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
    Sosun arta kalanını saklayın.
    Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin.
    Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün.
    Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
    NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz.
    Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun.
    Fırında Hindi yemek tarifleri
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Malzemesi:
    2 kg'lık hindi
    200 gr dana eti kıyması
    100 gr sosis içi
    100 gr jambon kıyması
    100 gr rendelenmiş parmesan
    2 yumurta
    500 gr kızarmış kestane (fakat kuzu kestanesi)
    25 tane yeşil zeytin (çekirdeksiz)

    Hazırlanışı:
    Bütün bu malzemeleri 15 dakika boyunca 50 gr tereyağında kızartın. Hindiyi doldurduktan ve yağladıktan sonra orta ateşte 2 saat fırında pişirin. İçindeki dolmayı servis ederken dilimlenmiş hindinin yanına düzgün olarak koyun. Garnitürü ise fırında patatestir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş