Fırında Börek Nasıl Pişirilir?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında irem tarafından paylaşıldı.

  1. Fırında Börek pişirmenin püf noktaları nelerdir?
    Kızarmış Börek pişirme derecesi ve börek pişirme süresi.

    Börek pişirmenin ideal bir fırın ısısı ve pişme süresi olmadığı için her hamur çeşidi (yaprak hamuru, mayalı hamur, yağlı hamur vb) için farklı bir pişirme süresi ve ısısı uygulanır. Aynı zamanda böreğin kalınlık derecesi de böreğin pişmesinde çok etkilidir. Yufka böreği yaparken, yufkalar, yeterli derecede sütle ıslatılmalıdır. Börek iç malzemesi, tepsiye, en az iki yufka döşendikten sonra konulmalıdır. Çünkü iç malzeme tepsinin dibine yakın olursa böreğin altını nemlendirerek iyi kızarmasını önler ve görünümünü bozar. Aynı zamanda, böreğin altına, yağ hariç, sıvı (su, süt, çırpılmış yumurta, sos vb) kaçırılmamasına özen gösterilmelidir. Aksi halde börek tepsiye yapışır, iyi kızarmaz ve sonuç kötü olur. Pişirme sırasında böreğin kabarması Turbo fırınlarda sıcak havanın dolaşımını engeller, küçük hacimli statik fırınlarda kabaran yufkanın üst kısımdaki ısıtıcıya yapışmasına neden olabilir. Bu nedenle kabarmayı önlemek için börek, hazırlandıktan sonra bir bıçak yardımıyla birkaç yerden delinmelidir.

Sayfayı Paylaş

Misafirler bu sayfaya şu kelimeleri arayarak geldiler:

  1. tepsi boregi kac derecede pisirilir

    ,
  2. yufka boregi kac derecede pisirilir

    ,
  3. borek icin firin hangi ayari

    ,
  4. börek kac derecede pisirilir,
  5. su böreği kaç derecede pişer,
  6. yufka böreği kaç dakikada pişer,
  7. su böreği kaçdakikada,
  8. borek kac derece piser,
  9. hazır yufka böreği kaç dakikada pişer,
  10. tepsi boregi kac dakikada piser