Fırında Bademli Balık Tarifi

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Sonbahar ve Kış aylarında tercih ettiğim bu tarif ile sizde bu geçiş dönemlerinde mutfağınıza sağlığı getireceksiniz. Damakta hoş bir tat sofranızda ise güzel muhabbetlerin geçeceğini umut ederek fırında bademli balık için gerekli malzemelerimizi sıraladıktan sonra tarifimize geçeceğiz.

    Balığımızın pişirme süresi 200 derece sıcaklıkta ortalama 20-25 dk arasında olmaktadır.

    Fırında Bademli Balık yemeğimiz için gereken malzemeler;

    3 adet kabak
    25 ml sıvı zeytinyağı
    4 parça çinekop fileto
    50 ml galeta unu
    50 ml toz badem
    Yeteri kadar tuz, karabiber, servis için ise kuzu kulağı sebzesi ve roka gibi yeşillikler gerekecek.

    Yemeğimizin yapılışı;

    Fırında bademli balık.jpg
    Öncelikle kabakların kabukları soyulacak, ardından kabaklarımız tercihe göre doğrandıktan sonra bir kaba koyup bunun üzerine fileto halindeki çinekopları yerleştiriyoruz. Galeta unu ve badem tozunu bir güzel harmanladıktan sonra içerisine tuz ve karabiber ilave edildikten sonra balığımızın üzerine bu karışım özenle yayılır. Üzeri kapalı bir borcam ve bu işlevi görecek kabı kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında 20 ile 25 dakika arasında pişen balığımız servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş