Firin sütlaç (resimli)

Konu, 'Tatlılar' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    1. 1kg.süt
    2. 1,5çaybardağı pirinç
    3. 1bardak şeker
    4. vanilya
    5. 1 yumurta sarısı
    6. 1.5 yemek kaşığı pirinç unu(veya buğday nişastası)
    Instructions:
    1. Pirinci yıkayıp iki bardak suyla kısık ateşte pilav pişirir gibi haşlayalım.Sütü bir tencerede kaynatalım.İyice pişen ve suyunu çeken pirinci kaynayan süte ekleyelim.Pirinçte az su kalmış olsada ayırmadan onuda ekleyelim.Sütle pirinci 10 dk. kadar kaynatıp şekerini katalım,şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz..Bir kasede soğuk suyla ezdiğimiz nişastayıda ekleyelim.Bİr iki taşım kaynatıp altını kapatalım,vanilyayı katalım.Küçük güveç kaplarına veya fırına dayanıklı kaplara paylaştıralım.Yarım kase ılık hale gelmiş sütlaça bir yumurta sarısı karıştırıp her kasenin üzerine bir parça paylaştıralım.
    2. Fırında kızarıp kahverengi olması için.Su dolu tepsiye kaseleri yerleştirip fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırında yapmak istemezseniz,küçük kaselere paylaştırıp yumurta eklemeden tarçınla soğutarak servis yapabilirsiniz.
    3. Afiyet olsun.
    [​IMG]
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    Sütlaçmı yapacaksınız? şekerlerim sütlaç yaparken kesinlikle sokak sütü kullanın hazır sütlerden yapılan sütlacın tadı olmaz sokaktan sütcünüz geçiyorsa kesinlikle güvenilirse birde o süt ile deneyin bakalım parmaklarınızı yiyecekmisiniz :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş