Fındıklı Un Helvası

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Fındıklı Un Helvası tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    250 gr. tereyağı
    3 su bardağı un
    2 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı su
    1 su bardak ince çekilmiş fındık

    Yemeğin Tarifi
    Tereyağını geniş ve derin bir tencerede eritin.

    Unu ilave edip, sürekli karıştırarak iyice sarı kahverengi oluncaya kadar kavurun. Helva önce katılaşır, kavrulmaya devam edince sulanır. İşte tam bu sırada, toz şekeri 1 su bardağı su ile ıslatıp, tenceredeki una ekleyin. Şekeri yedirinceye kadar iyice karıştırın. Ortalama 10-15 dakika sonra ocağı söndürdükten sonra dövülmüş fındığı veya cevizi ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alın, kaşıkla sıcakken şekil vererek servis tabağına yerleştirin.

    Ilık olarak servise sunun.
     
  2. k

    kkorrssann Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. b

    bozturk81 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. e

    ebru Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. s

    servan Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. m

    minek Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş