Fındıklı Baklava nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Fındıklı Baklava tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 çay bardağı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    Yarım paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tuz
    Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak)

    Yufkaları açmak için;
    1 paket buğday nişastası
    1 su bardağı un

    İç harcı için;
    3 su bardağı dövülmüş fındık

    Üzeri için;
    250 gr. margarin

    Şerbet için;
    2 su bardağı şeker
    1 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir yoğurma kabının içine yoğurt, yumurta ve sıvıyağı ekleyin. Bir elinizle harcı karıştırırken diğer elinizle de yavaş yavaş unu eklemeye başlayın. Bu arada unun üzerine kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve hamur artık elinize yapışmayacak kıvamı alıncaya dek iyice haskıllanıp (sıkıca yoğurmak anlamında yöresel bir terim) yoğurun.

    Hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak bir kenarda dinlenmeye bırakın. Yarım saate yakın dinlenen hamuru, 15 adet bezeye ayrın ve bezeleri elle yuvarlayarak bir kenarda yine yarım saat dinlendirmeye bırakın.

    Bu arada yufkaları açacağınız tezgah ya da hamur tahtasının üzerine 3-4 çay kaşığı kadar nişastalı unlu karışımdan serpiştirin.

    Üzerine bir tek bezeyi koyarak oklavayla incecik açın.

    Bu şekilde tek tek açtığınız yufkaları sofra bezlerinin üzerine yerleştirerek yufkaların iyice kurumasını sağlayın.

    Baklava yapacağınız tepsiyi önünüze alın, dibini hafifçe yumuşamış katı yağla yağlayın ve 1 yufkayı serin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar dövülmüş ceviz veya fındık içini serpiştirip, bütün yufkaları aynı şekilde, aralarına harcını yayarak üst üste yerleştirin.

    Keskin bir bıçakla baklavayı çaprazlamasına dilimleyin.

    Margarini bir tavada eritin ama hafifçe yağ yanacak kıvama gelince hemen altını söndürün. Bu çok kızgın yağı dilimlediğiniz baklavaların üzerine gezdirin.

    Yağı dökülen baklavayı 175 dereceye ayarlanmış fırında, üzeri sarı kahverengi oluncaya kadar en az 40-45 dakika pişirin.

    Bu arada şerbet için suyu ve şekeri bir tencereye pişmeye bırakın.

    Şerbet kaynayıp, iyice katılaşıp, kıvama gelince altını kapatıp, ılınmaya bırakın.

    Fırından çıkan baklava da ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirip, en az 1 saat tatlısını çekmesini bekleyin. Sonra da servise sunun.
     
  2. e

    ezbedilim Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. T

    Tansu Daldagül Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. e

    esixazar Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. ŞERMİN

    ŞERMİN Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş