Filipin Pilavı tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Filipin Pilavı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 bardak kavrulmuş kıyma
    2 adet havuç
    2 bardak kokulu pirinç
    1 yemek kaşığı margarin
    1 adet kabak
    2 adet pırasa
    2 adet yumurta
    Tuz, karabiber
    1 çay kaşığı sirke
    2 yemek kaşığı nar ekşisi veya soya sosu

    Yemeğin Tarifi
    Havucun birini rendeleyin. Diğerini ince ince doğrayın. Pırasaları ve kabağı uzunlamasına kesin. Az sıvıyağda veya buharda pişirip bekletin.

    Küçük bir tencereye su koyup tuz ve sirke ilave edin. Su kaynayınca içine yumurtaları kırın. 1 dakika sonra çatalla yumurtaları karıştırıp pişmesini bekleyin. Pilava koymak için suyunu süzüp bekletin.

    Tencereye bol tuzlu su koyun, kaynayınca pirinçleri atın. 7-8 dakika haşlayıp suyunu süzün, bekletin. Kavrulmuş kıymayı tencereye koyup üzerine rendelenmiş havuçları ilave edin. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırın. Haşlanmış pirinçleri ve sotelenmiş sebzeleri karıştırın. Yumurtaları da atıp 4-5 dakika birlikte pişirdikten sonra soya sosunu ilave edin.
     
  2. R

    Rüya Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. m

    meral34 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. n

    nisa19_86 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  5. a

    alanya Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. n

    neva aysun Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş