Fetir Yağlaması tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Fetir Yağlaması
    Malzemeler
    6-8 adet kuru yufka
    2 su bardağı süt
    1,5 su bardağı şeker
    3 yemek kaşığı tereyağı

    Yemeğin Tarifi
    Bir tencereye süt, şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın.

    Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine ?fetir? de denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin.

    Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip, 20-25 dakika kadar yufkaların sütü çekip, kabarmasını bekleyin ve servise sunun.

    Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de serpiştirebilirsiniz.
     
  2. s

    sevgi_30 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. QsqE

    QsqE Cadı Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
Benzer Konularımız
  1. A
    Yanıtlar:
    1
    Okunma:
    3.308

Sayfayı Paylaş