Fesleğen Soslu Erişte (4 Kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Hamurişleri' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Fesleğen Soslu Erişte (4 Kişilik) kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    4 kişilik hazır erişte
    1 çorba kaşığı fesleğen sos
    1 diş doğranmış sarımsak
    1 adet doğranmış domates (ince kıyım kesim)
    100 gr doğranmış soğan (ince kıyım)
    1 çay kaşığı köri sos
    Yeterince tuz ve biber
    2 çorba kaşığı krema
    50 gram tereyağı


    Yemeğin Tarifi
    Erişteyi normal makarna gibi haşlayın, soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız sostan dökerek servise veriniz.

    Not: Şayet marketlerde hazır olarak satılan fesleğen sos bulunamazsa aşağıdaki tarife göre yapılabilir. 50 gr dövülmüş ceviz içi 50 gr dövülmüş fındık içi 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 kahve fincanı sıvı yağ Yeterince tuz ve biber 1 kahve kaşığı kıyılmış taze fesleğen Bu malzemeyi iyice karıştırarak sosu hazırlayabilirsiniz.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Feslegen soslu erişte denedimmi hatırlamıyorum ancak en kısa zamanda bu yemegi deneyecegim. Nedeni ise ekleyecegim resimdeki mükemmellik:)
    [​IMG]
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş