Fesleğen Soslu Ciğer Kavurması nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Fesleğen Soslu Ciğer Kavurması hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    1 adet karaciğer
    Yarım su bardağı un
    1 paket fiyonk makarna
    3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

    Yemeğin Tarifi
    Karaciğeri çok ince, yaprak gibi kesiyoruz (bunu kasaba da yaptırabilirsiniz).

    Bir tabağa koyduğumuz una batırıp, kızgın yağda tavada kızartıyoruz ve bir tabağa alıp, bir kenara bırakıyoruz.

    Makarnayı, tuzlu suda 8 ila 10 dakika kadar haşlayıp , üzerine 2?3 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağı gezdirip, birbirine yapışmaması için karıştırıyoruz.

    Büyükçe bir servis tabağının altına makarnaları boşaltıp, üzerine kızarmış yaprak ciğerleri yerleştiriyoruz.

    En üste ise, hazırladığımız sosu gezdiriyoruz. Ve ılık olarak servise sunuyoruz.



    SOSUN TARİFİ

    Bir ufak saplı tencerede, tereyağını eritip, hemen unu ekliyoruz ve tahta kaşıkla karıştırırken, 1 su bardağı tavuk ya da et suyunu da tencerenin içine boşaltıp, sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.

    Sos kaynar kaynamaz tuz ve karabiberi ilave edip, hemen ocağı söndürüyoruz ve içine ince kıyılmış taze fesleğen yapraklarını ilave edip yine karıştırıp, bir kenara bırakıyoruz.
     
  2. g

    gezginseher Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. B

    BEGUMELLİALTİ1 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. y

    yasemin_burcu Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. f

    forever Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  6. n

    nur27 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş