Favalı Enginar nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Favalı Enginar nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    6 adet enginar
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı un
    1 adet kuru soğan
    4 bardak su
    4 adet kesme şeker
    1 adet limonun suyu
    Tuz

    Fava İçin;
    1 bardak taze bakla içi
    1 adet soğan
    1 çay bardağı sıvıyağ
    8 adet kesme şeker
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Tencereye soğanı bütün olarak koyun. Üzerine baklaları, yağı, şekeri ve tuzu ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, iyice pişirin.

    Baklaları arada sırada kontrol edin. Azar azar sıcak su ekleyin. Enginarları yıkayıp, iç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkarın. Çiçeklerini iyice ayıklayın. Bıçakla kenarlarının fazlasını alıp, limonlu suyun içinde bekletin.

    Zeytinyağı ile unu 2 dakika karıştırın. Su, şeker, limon suyu ve tuzu ekleyin. Enginarları içine atın. Soğanı bütün olarak ilave edin. 60 dakika kısık ateşte pişirin. Enginarın ve baklaların içindeki bütün soğanları çıkarın.

    Baklaların suyunu çekmesi için 1 saat bekletin. Püre haline getirerek enginarların üzerine eşit miktarda yerleştirin. Servis yaparken, dereotuyla süsleyin.
     
  2. l

    lovnblack Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. m

    muna Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. c

    canseda Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş