Fava Tarifi

Konu, 'Ördövrler - Mezeler' kısmında elnur tarafından paylaşıldı.

  1. elnur

    elnur Yeni Üye

    Ege mutfağının olmazsa olmaz mezeleri arasında yer alan fava harika bir mezedir. Sofralarınızı şenlendirebileceğiniz bu mezenin nasıl yapıldığı konusunda bilgi sahibi değilseniz sizler için vereceğim tarife göz atarak farklı bir tadı deneme mutluluğunu tadabilirsiniz.

    İşte malzemelerimiz:

    250 gr iç bakla
    Yarım demet dereotu
    1 adet limon
    1 adet küçük boy havuç
    2 diş sarımsak
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 küçük kuru soğan

    Fava-Tarifi.jpg


    Nasıl Yapılır?

    Baklalar güzelce yıkanıp bir tencere içerisine konulur. Soğan, havuç ve sarımsakta yıkanıp parçalanarak tencere içerisine eklenir. Ardından bu malzemelerin üzerini örtecek şekilde tencere içerisine su ilave edilir. Tüm malzemeler kaynamaya başlayınca tencere üzerinde köpüklenmeleri temizlemek için bir kevgir kullanabilirsiniz. Köpükler temizlendikten sonra zeytinyağı ilave edilir ve tüm malzemeler bir tel yardımı ile püre haline getirilir. Dereotu temizlenir, yıkanır. Püre haline getirilen karışım içine eklenir. Güzel bir servis tabağına konulan püre kare ya da üçgen şekillerde kesilerek güzel bir görünüm alması sağlanır. Farklı sebzelerden yararlanılarak da yapılabilen fava süslemesi için dereotu ya da maydanozdan yararlanabilirsiniz. Afiyet olsun....
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Daha önce sanırım hiç tatmadım, Eğe tarafına gidince mutlaka deneyeceğim.
     
  3. elnur

    elnur Yeni Üye

    Şimdiden afiyet olsun:)
     
  4. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Guzele benziyor, ege taraflarina cok gitmem ama gittigim vakit tadina bakabilirim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş