Fasulye Diblesi nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Fasulye Diblesi nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    350 gr. taze fasulye
    100 gr. tereyağı
    1 adet iri kuru soğan
    2 adet domates
    2 su bardağı pirinç
    3 su bardağı sıcak su
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Taze yeşil fasulyeyi yıkayıp, kaynak suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alıp soğumaya bırakın. Soğanları incecik kıyıp, domatesleri küçük küçük doğrayın. Pirinci ılık suda ıslatın. Tereyağının yarısını tencerede eritip, soğanları da ekleyip, kavurun. Domatesleri ilave edip, tuzla beraber kavurun. Haşlanmış fasulyeleri enine ince ince, 1 cm.?lik parçalar halinde doğrayıp, bu harca ilave edin. Pirinci yıkayıp, süzün ve tencerede pişen yemeğe ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp, 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcakken üzerine kırmızı pul biber ekleyerek servise sunun.
     
  2. t

    tülin arslan Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. n

    nigar bayrak Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş