Fasulye Çağlayanı

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Fasulye Çağlayanı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    2 kutu ton balığı
    500 gr. çalı fasulyesi
    Yarım paket burgu makarna
    8 adet haşlanmış patates
    10 adet yeşil soğan
    2 adet salatalık turşusu
    1 su bardağı konserve mısır
    1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    1 adet limonun suyu
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Makarnayı kaynayan tuzlu suda 7 dakika haşlayıp süzün.

    Fasulyeyi yıkayıp, kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Soğuması için soğuk suda bekletin. Haşlanmış patatesi küp şeklinde doğrayıp bir kaba alın. Makarna, yağı süzülmüş ton balığı, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan ve küçük küçük doğradığınız turşuyu ekleyin. Mısır, karabiber ve tuzu da ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız sosu salataya dökün.

    Ortası delik kek kalıbına fasulyeleri yan yana dizip hazırladığınız salatayı içine dökün. Fasulyelerin uç kısımlarını salatanın üstüne doğru kapatın. Elinizle üstünden hafifçe bastırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Servis tabağına kalıbı ters çevirerek koyun.



    SOSUN TARİFİ

    Ayrı bir kapta mayonez, limon suyu, hardal ve zeytinyağını çırpın.
     
  2. z

    zümra Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. y

    yaprak Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş