Fasulye Bulgurlusu (Pağla Denlisi)

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Fasulye Bulgurlusu (Pağla Denlisi) çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    1 kilo yeşil fasulye
    3 büyük boy domates
    2 adet kuru soğan
    2 adet yeşil sivri biber
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    500 gr. küzüm eti (kemikler yazdan kurutularak kışa hazırlanır)
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 su bardağı pilavlık bulgur

    Yemeğin Tarifi
    Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın. Küçük küçük, her birini 4-5 parçaya kırın. Bir tencerede yağı eritin. İnce kıyılmış soğan ve ince kıyılmış biberleri kavurun. Domatesleri kuşbaşı doğrayarak ilave edin. Daha sonra fasulyeleri, tuzu ve biberi ilave ederek 4-6 dakika daha kavurun. Sonra suyu ilave edin, su kaynayınca bulguru ekleyin. 15 dakika daha pişirip, altını söndürün. En az 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak servise sunun.
     
  2. g

    grafikkp Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. s

    serena Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. a

    alanya Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. s

    sevda61 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  6. a

    aabbcc Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş