Fasulye Bastısı (10 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    [​IMG]
    Fasulye Bastısı (10 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1.5 kg. Kurufasulye1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti100 gr. Pastırma1 Yemek Kaşığı Tereyağı2 Baş SoğanKırmızıbiber, Tuz,Karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin.Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.
     
  2. melisa

    melisa Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. h

    hazal21 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş