Evelik Sarması nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Evelik Sarması nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 su bardağı iri pilavlık bulgur
    2 su bardağı su
    1 su bardağı taze çökelek
    1 bağ evelik yaprağı
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Üzerinin Sosu;
    3 su bardağı yoğurt
    3 diş sarmısak

    Yemeğin Tarifi
    Bir tencerede bulgurun üzerine 2 su bardağı ekleyip, bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin. Altını söndürüp, soğuyan bulgurun içine çökeleği ekleyip, tuz ve karabiberi de ilave edin. Bir başka taraftaki kaynak suda evelik yapraklarını 3-4 dakika kadar haşlayın. Bu arada bulgur ve çökelek harcını köfte yoğurur gibi sıkıca yoğurun. Yoğurduğunuz bulgurlu içle, evelik yapraklarını dolma sarar gibi sarın. Bir tencereye yerleştirip, tereyağını fındık büyüklüğünde dolmaların üzerine serpiştirin. 2 su bardağı su ilavesiyle 15-20 dakika kadar pişirip servise sunun.
     
  2. s

    suna Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. a

    ayten sağlamer Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. p

    panriver2 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş