Evde Yoğurt Nasıl Yapılır?

Konu, 'Yararlı Bilgiler' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Ev Yoğurdu Nasıl Yapılır
    Yoğurt Nasıl Mayalanır

    Ev yoğurdu her zaman sağlıklıdır, en azından ne yediğimizi biliriz. Ev yapımı yoğurt yapmak çok zor bir olay değildir önemli olan sütün sıcaklığını ayarlamaktır.
    [​IMG]

    Bilindiği üzere çok sık gündeme gelen sağlık konularından biri marketten aldığımız yoğurdun sağlıksız olması. Uzmanlar yoğurt çok sağlıklı bir besin olmasına rağmen, içerdiği katkı maddeleri ile sağlığımızı tehtit eder hale gelir diyor. En sağlıklı yoğurdun evde kendimiz yapacağımız yoğurt olduğu vurgulanıyor. Yoğurt yapmanın çok zor bir iş olduğunu düşünenler varsa yanılıyorsunuz. Aslında yoğurt yapmak çok kolaydır. Dikkat edilmesi gereken tek bir püf noktası vardır oda sütün sıcaklığıdır. Eğer sütün sıcaklığını ayarlayabilirseniz nefis bir yoğurt yapabilirsiniz. Şimdi sizlere kendi yaptığım yoğurdun tarifini vermek istiyorum.

    Ev Yoğurdu Tarifi


    Malzemeler:

    * 1 litre günlük süt,
    * 1 kaşık probiyotik yoğurt,
    * 1 tatlı kaşığı toz şeker.
    Ev Yoğurdu Nasıl Yapılır:
    Günlük sütü ısıtalım. Cam bir borcam içine alıp serçe parmağımızı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde içine 1 kaşık probiyortik yoğurdumuzu katıp karıştıralım. Yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı şeker koyduğunuzda yoğurdun gazını alır. Bir örtü ile kapatalım. Yaklaşık 5-6 saat sonra yoğurdunuz hazır olur. Yoğurdunuzu 3-4 gün içerisinde tüketin. Eczanelerde probiyotik tabletler satılır. İki tableti ezip sütle sulandırarark maya elde edebilirsiniz. Sütünüzün sıcaklığını ayarlayıp 6 saatten fazle bekletmezseniz inanın harika bir yoğurt olacaktır.
    Ev Yoğurdu Neden Süner:

    Bazen evde hazırlanan ev yoğurdu süner bunun sebebi kullandığınız mayadır. Bu nedenle mutlaka probiyotik yoğurt yada tablet maya olarak kullanılmalıdır.

    Ev yoğurdu Neden Ekşi Olur:
    [FONT=Arial]
    Evde yaptığınız yoğurdun ekşi olmasının nedeni ise sütün sıcaklığıdır. Eğer süt sıcakken mayasını koyarsanız yoğurdunuz ekşi olur. Sıcaklığını iyi ayarlamak gerekir. Isıttığınız sütün içine serçe parmağınızı değdirin eğer yanmıyorsa tam mayalama zamanı gelmiş demektir. Fakat elinize soğuk geliyorsa bu durumda yoğurdunuz maya tutmaz. Ne çok sıcak nede çok soğuk olmamalıdır.
    [COLOR=#333333][FONT=Arial][B]
    Ev Yoğurdu Neden Tutmaz Neden Sulu Olur[/B]:

    [COLOR=#333333][FONT=Arial]Bazen yoğurdu mayalar bir açarız ki süt aynen duruyor yoğurt hiç tutmamış. Bunun sebebi sütün istenilenden soğuk olarak mayalanmasıdır. Parmağınızı süte batırdığınız da soğuk olduğunu farkettiğinizde biraz ısıtın. Parmağınızı yakar yakmaz olmalıdır. Peki mayaladığınız halde tutmayan yoğurdu ne yapacaksınız. Sakın atmayın yoğurdun altına bir tepsi içerisinde kaynar su koyup örtün. 2 saat gibi kısa bir sürede yoğurdunuz tutacaktır.[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT]
     
  2. a

    alev Yeni Üye

    Evde yapılan yoğurdun tadına doyum olmaz hele ki birde taş gibi tutmuşsa süperdir:)
     
  3. e

    esma Yeni Üye

    Evde yoğurt yapmak her zaman iyidir, organik bir tat ve bilindik lezzetler evde yapılan yoğurttan çıkar.
     
  4. Ottoman

    Ottoman Bölüm Yöneticisi

    Sütün kalitesine göre yoğurdun kalitesi de kendini gösterir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş