"Evde Konserve" Nasıl Yapılır?

Konu, 'Soralım Öğrenelim' kısmında Nursena tarafından paylaşıldı.

  1. Nursena

    Nursena Admin

    Evde Konserve Yapımının püf noktaları
    Evde konserve yapmanın yolları
    Evde konserve tarifi


    1 Konservelik meyve ve sebzenin seçilmesi:
    Konserve yapılacak meyve ve sebzeler taze olgunlaşmış yarasız çürüksüz olmalıdır

    2 Kavanoz ve kapaklarının kontrolü:
    Konservede kullanılacak kavanozlar ile kapakları teker teker gözden geçirilerek içlerinde ağızları kırık veya gövdeleri çatlak kavanozlar ile kenarları ezilmiş contasının lastiği kopmuş veya zedelenmiş kapaklar varsa bunlar ayıklanıp kullanılmamalıdır

    3 Kavanoz ve kapakların yıkanması:
    Kavanozlar ile kapakları sıcak deterjanlı suda fırçalanarak iyice yıkanmalı ve bol su ile durulanarak her türlü bulaşma riski en aza indirilmelidir

    4 Kavanozların fazla doldurulmaması:
    Kavanozlar hiçbir zaman meyve veya sebze ile ağzına kadar doldurulmamalı konservenin dayanma süresini artırmak amacıyla sebzelerde tuzlu su koyabilmek için 1/5
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Evde konserve yapmasını biliyorum neyseki sebzeleri konserve yapmıyorum ama domatesleri konserve yapıyorum
     
  3. M

    Misafir Misafir

    konseverin kapağı açılrsa ne olur?
     
  4. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Konserve yapmak çok sağlıklı yarı pişirdiğiniz sebzeleri sıcagıyla birlikte kavanozlara koyun kapakları öncesinde kaynar suya atınki kapaklar atmasın sonrasında sıkıca kavanozları kapatıp ters cevirin onlar soguyana kadar dokunmayın açık havada yapıyorsanız her koyduğunuz kavanozun üstünü örtün patlayabiliyor rüzgardan
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş