Evde Kömbe Nasıl Yapılır

Konu, 'Yemekler' kısmında kiraz tarafından paylaşıldı.

  1. Resimli Kömbe Tarifi
    Evde Kömbe Nasıl Yapılır
    Kömbenin Yapılışı Nasıldır

    İç Anadolu bölgesinde özellikle tercih edilen yöresel lezzetlerden Kömbenin Malzemeleri şu şekildedir.

    2 su bardağı süt
    1/2 su bardak ılık su
    1 paket yaş maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    Aldığı kadar un
    İçini yağlamak için 1 su bardağından bir parmak eksik yağ
    Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı

    [​IMG]

    Kömbe Yapılışı: Sütü, ılık suyu, mayayı yoğurma kabına alın, maya iyice erisin elinizle eritin. Tuzu ve unu ilave edip çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 3 bezeye ayırın. Her bir bezeyi açabildiğiniz kadar açın, açtığınız hamurun üzerine 2 yemek kaşığı yağ gezdirin. İkinci açtığınız hamuru üzerine serin. Onunda üzerine yağ gezdirip üçüncü yufkayı serin. Yine yağlayıp aşağıda gösterdiğim şekilde katlayın, tepsinizin büyüklüğüne göre açın. Yağlanmış tepsiye koyup, dilimleyin. Üzerine bir tepsi kapatıp yaklaşık bir saat bekletin. Oda sıcaklığında tepside kabardıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin.


    alıntı
  2. Kömbe çok lezzetlidir eskiler daha çok bilir kömbe yapmayı

Sayfayı Paylaş

Misafirler bu sayfaya şu kelimeleri arayarak geldiler:

  1. sade kömbe tarifi

    ,
  2. kömbe hamuru nasıl yapılır

    ,
  3. kombe hamuru

    ,
  4. kömbe yapılışı,
  5. kömbe tarifi,
  6. sade kömbe yapımı,
  7. kömbe nasıl yapılır,
  8. kömbe tarifi sade,
  9. evde kömbe,
  10. kömbe tarifleri