Ev Yufkası Nasıl Yapılır?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Yufka  ekmek yapımı Tarifi,Böreklik Yufka Tarifi,Yufka yapılışı,Yufka Hamuru Nasıl Yapılır?

    [​IMG]

    HAMUR İÇİN:
    - 5 kg un kaliteli un,
    - Yarım kg yoğurt,
    - 1 çay bardağı sirke,
    - Yeteri kadar tuz ve su,


    HAZIRLANIŞI:
    Öncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurun iyi yoğrulması ve 1 saat kadar dinlenmesi şart. Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz bir örtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın. Düz bir zeminin üzerinde yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak bir şekilde açın. . Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik yufkayı serin. yufkayı çok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek sureti ile çevire çevire pişirin.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Ev yufkası tarifinide aldım fakat açamamak gibi bir sorunumuz var :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş