Ev yapımı erişte tarifi

Konu, 'Makarnalar' kısmında Ebrar tarafından paylaşıldı.

  1. E

    Ebrar Bölüm Yöneticisi

    Malum yaz bitti sonbahardayız kış hazırlıkları ise son hızla devam ediyor. Erişte kışın evlerimizde severek yenilen bir makarna türüdür. Eğer sizde erişte yapmak istiyorsanız bizi takip etmeye devam edin. Yapımı oldukça kolay zor bir tarafı yok sadece hamuru açma konusunda biraz zorluk yaşayabilirsiniz fakat geri kalanı gerçekten çok basit. Ana malzemelerimiz un, yumurta ve su ne kadar yapacağınızı bilmediğimden örneklerle anlatmaya çalışacağım mesela 5 kilo una 15 adet yumurta yeterli oluyor 5 kilo undan tam 30 pazı çıkartabilirsiniz.
    [​IMG]

    Unu hazırlayın yumurtaları kırın üzerine tuzunu da ilave edin ve su ile güzelce yoğurun hamurun katı olmasına dikkat edin yoksa açamazsınız hem geç kuruyabilir.Hazırladığınız sert hamuru bezelere ayırın her bezeden kalın bir yufka açın çok ince olmamasına dikkat edin.Hazırladığınız yufkaları temiz bir bezin üzerine serin bu arada siz bezeleri açmaya devam edin. Ara ara kuruyan yufkaları alın ortadan ikiye kesin daha sonra üst üste koyun ardından belirli boyda şeritler kesin bu şeritleri üst üste koyun ve ince ince erişteler kesin.Daha sonra temiz bir beze serin ve kurumaya bırakın.İşte hepsi bu kadar herkese kolay gelsin.
     

    Ekli Dosyalar:

Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş