Etli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Konu, 'Çorbalar' kısmında Yalnız Kalpler tarafından paylaşıldı.

  1. Y

    Yalnız Kalpler Misafir

    Çorbalarınızı da et ile renklendirmek istemez misiniz? Etli yoğurt çorbası yapmaya ne dersiniz?

    MALZEMELER
    250 gram kuzu eti
    Yeteri kadar su
    3 çorba kaşığı un
    5- 6 çorba kaşığı yoğurt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1'er çay kaşığı pulbiber ve nane
    Yeteri kadar tuz


    YAPILIŞI

    KUŞBAŞI doğranmış kuzu eti 5 su bardağı su koyduğunuz geniş bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır. Sonra etin suyunu süzüp kenara ayırmalısınız. Ayrı bir yerde yoğurt ve unu topaklanmadan çırparak etin haşlama suyuna sıcak su ekleyin. Bu işlemi 5 su bardağı suya tamamlanana kadar devam edin. Suyu yavaş yavaş ve çırparak yoğurtlu karışıma ekleyin ve yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından eti ve tuzu ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Dilediğiniz zaman çorbayı servis tabağına alın. Arzuya göre üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber ve naneyi gezdirip servis yapabilirsiniz.
     
  2. Ottoman

    Ottoman Bölüm Yöneticisi

    İşin içinde et varsa muhabbet sonsuz olur benim açımdan :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş