Etli Topalak Nasıl Yapılır

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Tonton tarafından paylaşıldı.

  1. T

    Tonton Yeni Üye

    Resimli Etli Topalak Tarifi,
    Etli Topalak Nasıl Yapılır

    Annelerimiz etki topalak yaparken ne kadarda mutlu olurduk değil mi?




    Malzemeler:

    1 kg yağsız dana kıyması, 1 su bardağı köftelik bulgur, 1 ad. yumurta, 1 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı un, Tuz-karabiber-kekik, 1 ad. soğan, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 yemek kaşığı salça margarin yağı, etsuyu veya sıcak su
    [​IMG]
    Yapılışı:

    Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğrulur. Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır. Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur. Salçasıda konduktan sonra nohutta katılarak 6-7 bardak sıcak su veya etsuyu konur. Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır. 15-20 dakika hafif ateşte pişirilir. Servis yapılır…
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Çok güzel bir yemektir, biraz da eşkili olacak.
     
  3. a

    alev Yeni Üye

    hmmmm nefis görünüyor Murat bey sizin ekşili olacak dediğiniz sivas köfte buna ekşi yakışmaz
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş