Etli Milföy tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    [​IMG]
    Etli Milföy nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 Su Bardağı Sıvı Yağ
    1 Adet Soğan
    1/2 Kg Kuşbaşı Et
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1 Bardak Su
    1 Tatlı Kaşığı Karabiber
    12 Adet Milföy Hamuru
    1 Adet Yumurta Sarısı
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Bir tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyun. 1 Adet soğanı yemeklik doğrayın. Yağın içinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İçine yarım kg. kuşbaşı eti atıp, kavurun. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etleri kendi suyuyla pişirin. 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karabiber ve yeterli miktarda tuzu ilave edin. Etler iyice pişince bir kenarda soğumaya bırakın.

    Milföylerin birine bardakla yuvarlak şekil verin. İkinci milföye simit şekli verip birinci milföyün üzerine koyun. En üste de bir fırça yardımıyle yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızartın. Milföyler sararınca fırından çıkarın. Ortalarına hazırladığınız etleri koyun. Daha sonra milföyleri tekrar fırına verip birkaç dakika daha fırında tutun.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    besin değerisi ve kalorisi yüksek
     
  3. b

    bayanavon Yeni Üye

    ne oldugunu bilmiyorum ama et kilo aldırıyor ama denenebilir
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş