Etli Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Mevsim tarafından paylaşıldı.

  1. M

    Mevsim Yeni Üye

    _

    Etli Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır
    Resimli Etli Meyhane Pilavının Yapılışı

    Tarifimize geçmeden önce gerekli malzemeleri hazırlamamız gerekiyor.



    [​IMG]

    Malzemeler

    400 gr Bulgur
    150 gr margarin
    400 gr Kuzu kuşbaşı
    150 gr Soğan
    2 tatlı kaşığıTuz
    1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
    200 gr Domates
    50 gr Sivri biber
    1 2/3 bardak Et suyu

    Yapılışı:

    Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın.

    Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun. Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin. Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Üzerini örtecek kaçlar su ilave edin.

    Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.

    Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin.

    Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin. Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.

    Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin.
     
  2. B

    Bengü Yeni Üye

    Bizim bildiğimiz etli bulgur pilavı olmuş meyhane pilavı
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş