Etli Madımak tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Etli Madımak çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    500 gr. kuzu kuşbaşı
    150 gr. pastırma
    2 demet madımak
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı salça
    1 kahve fincanı iri bulgur
    Pul biber
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Madımağı ayıklayın, yıkayıp suda bekletin.

    Tencereye zar şeklinde doğranmış soğanı ve kuşbaşı eti koyun. Et suyunu bırakıp çekince salça, karabiber ve tuz koyup 4-5 dakika soteleyin. 2 bardak sıcak su ilave edip 30 dakika pişirin. 1 kahve fincanı bulgur koyup 15 dakika daha pişirin. Ocağı kapatıp yemeğe küçük küçük doğradığınız pastırmayı ekleyin. Pul biberi sıvıyağda kızdırın, madımağın üstüne döküp servis yapın.
     
  2. f

    fulden Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. a

    ashampA Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş