Etli Lahana Dolması tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Etli Lahana Dolması nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    500 gr. yağlı kıyma
    1 adet küçük lahana
    8 adet kırmızı biber
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı margarin
    1 su bardağı pirinç
    3 adet kuru soğan
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Lahanayı yıkayıp dış yapraklarını atın. Kök kısmını kesip, lahanaya doğrayın. Bol tuzlu kaynayan suya atın. Yapraklar haşlandıkça dıştan içe doğru kenara alın.

    Kırmızı biberlerin düzgün olanlarından 8 tanesini seçin, baş kısımlarını kesin. Çekirdeklerini çıkarıp bekletin.

    Kıymaya tavla zarı formunda doğradığınız soğanı, pirinç, salça, tuz, karabiber ve margarini karıştırıp 8 kaşık su ilave edin.

    Lahananın düzgün yapraklarını tezgaha serin. Avuç içi büyüklüğünde kesin. Damarlı kısımları içe gelecek şekilde dolma içinden koyup sarın. Kırmızı biberlerin içini doldurun. Lahana yapraklarından kalanları tencerenin altına dizin. Üzerine lahana dolmalarını ve kırmızı biberleri sıralayın. 3 bardak sıcak su ilave edin. Dolmalar dağılmasın diye küçük bir tabakla lahanaların üstünü kapatın. Kısık ateşte 45 dakika pişirip servis yapın.
     
  2. g

    gaye Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. d

    darkalonegirl Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş