Etli Kuru Fasulye

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Etli Kuru Fasulye çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    2 su bardağı şeker fasulyesi (Kelkit?te yetişen bir tür tombul, etli kuru fasülye çeşidi)
    2 adet iri kuru soğan
    2 yemek kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı tereyağı
    500 gr. kemikli ya da kemiksiz kuzu parça et (ya da aynı oranda kurutulmuş kuru kemik)
    1 tatlı kaşığı kuz
    6-7 su bardığı su

    Yemeğin Tarifi
    Önce kuru fasülyeyi bir gece önceden bol soğuk suda ıslanmaya bırakın. Ertesi gün yıkayıp ve süzüp bir kenarda bekletin.

    Bir tencereye tereyağını bırakıp, etlerle karıştırarak 10-12 dakika kavrun.

    Yemeklik doğranan soğanlarıda, etlerin üzerine ekleyerek sık sık karıştırmak suretiyle, et suyunu çekene kadar kavrun.

    Salça ilave edip, suyunu ekleyin.

    Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca bekleyen kuru fasulyeleri içine aktarıp, tuzu da ekleyip, pişmeye bırakın.

    Fasulyeler iyice yumuşayıp, helmelenmeye başladığında tencerenin altını kapatıp, sıcak olarak servis yapın.
     
  2. s

    semra Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. g

    günseliarık Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. d

    daldabir Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  5. n

    nisanas Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. L

    LEYLA06 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş