Etli Hingel

Konu, 'Aşçılar' kısmında ~Ecrin~ tarafından paylaşıldı.

  1. ~Ecrin~

    ~Ecrin~ Yeni Üye

    Etli Hingel

    [​IMG]

    Malzemeler :

    * 2 su b. un
    * 1 yumurta
    * tuz, su

    Üzeri çin:

    * 250 gr. kıyma
    * 2 soğan
    * 1 çorba k. tereyağı
    * sıvıyağ
    * sarımsaklı yoğurt
    * tuz, karabiber


    Hazırlanışı :

    İlk olarak karıştırma kabına 2 su badağı unu alın.Unun ortasına 1 adet yumurta kırın.Üzerine tuz ve su ilave edip hingel hamurunu yoğurun.Kulak memesinden daha sert olamalıdır. Hamuru merdene ile ince olarak hamuru Hingel hamurunu küçük olarak kare şeklinde hamuru kesin.Tencereye sıcak su ilave edin ve suyu kaynatın.Daha Hingel hamurlarını kaynayan suya ilave edin ve haşlayın.T

    avaya 250 gr.kıymayı tavaya alın.Kıymayı kavurun.Üzerine 1 çorba kaşığı tereağını 2 adet soğanı piyaz olarak kesilmiş soğanı ilave edin ve tavanın kapağını kapatıp soğanların pişmesini sağlayın.Servis tabağına haşlanmış hingeleri alın.Üzerine soğanlı kıymalı karışımı ilave edin.Kenarlarına sarımsaklı yoğurt ilave edip servis edin..
     
  2. A

    Abdullah Yeni Üye

  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Guzele benziyor resimden bakilinca..
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş