Etli Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

Konu, 'Çorbalar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Resimli Etli Erişte Çorbası Tarifi,
    Etli Erişte Çorbası Tarifinin Malzemeleri nelerdir
    Erişte Çorbası tarifleri

    [​IMG]

    Etli erişte çorbası

    Malzemeler:

    250 gr kg kuşbaşı dana eti
    1 bardak erişte
    2 baş soğan
    3 diş sarımsak
    Sıvı yağ
    1 kırmızı çarliston biber
    1 yeşil çarliston biber
    1 yemek kaşığı salça
    2 – 3 çorba kaşığı kadar un
    1 tutam toz et bulyon
    1 tutam toz tavuk bulyon
    Karabiber
    Kuru nane
    Sıcak su
    2 adet domates
    1 ufak baş soğan
    Tuz
    Limon suyu
    1 yumurta sarısı

    Hazırlanışı:

    Eti pişirin, altını kapatıp suyunu süzüp bir kenara koyun. 2 baş soğanı ince ince doğrayın. Soğanları tencereye alın, yeteri kadar sıvı yağda kavurun. Sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın ve tencereye atın. Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri küçük küçük doğrayarak tencereye ilave edin ve karıştırın. Salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine 3 çorba kaşığı kadar un koyun ve iyice karıştırın. Ardından tencereye 1 tutam toz tavuk ve et
    bulyon atın. Yeteri kadar karabiber, kuru nane ekleyip karıştırın. Yeteri kadar sıcak su ekleyin. Pişirdiğiniz eti
    ince ince doğrayın ve tencereye atarak iyice karıştırın. Domatesleri doğrayın, erişte ile birlikte encereye ekleyin. 1 ufak baş soğanı tencereye rendeleyin. Yeteri kadar tuz, limon suyu ekleyerek karıştırın. Pişirdiğiniz çorbanın terbiyesi için bir kapta 1 yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Terbiyeyi çorbaya ağır ağır yedirin. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun...
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Etli Erişte Tarifi ve Yapılışına farkı bir bakış.

    Yarım kg kuzu kuşbaşı
    2 su bardağı erişte
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tuz

    Et haşlanır, süzgece çıkarılır. 3,5 su bardağı kadar et suyu ayarlanır, kaynatılır. Üzerine, tereyağı tuz ve erişte eklenir. Erişte, et suyunu çekene kadar ara sura karıştırarak pişirilir. Servis tabağına erişte konur. Üzerine et bırakılır. (Erişte yapışırsa piştikten sonra az soğuk eklenip karıştırılır.)
     
  3. i

    irem Yeni Üye

    Etli erişteyi yapmak istiyorum fakat eriştem kalmamıs
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş