Etli Çiğ Köfte Tarifi

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Goksel tarafından paylaşıldı.

  1. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    Etli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır ? ,
    ETLİ ÇİĞKÖFTE Nasıl Yapılır ? ,
    Etli Çiğ Köfte Yapılışı , Çiğ Köfte Malzemeleri Nelerdir ? ,

    Etli Çiğ Köfte için gerekli olan malzemeler

    250 gram kuşbaşı (yağsız) macun gibi çekilir. (İçinde etin siniri kalmayacak şekilde)
    4 çay bardağı köftelik bulgur,
    1 adet orta boy soğan ince kıyılmış,
    2,5 su bardağı hakiki Urfa isotu,
    4-5 diş kıyılmış sarımsak,
    Bir tatlı kaşığı tuz,
    3-4 dal yeşil soğan ince kıyılmış(başından),
    Bir tatlı kaşığı karabiber,
    Bir tatlı kaşığı kimyon,
    1 demet maydanoz,
    Bir tatlı kaşığı salça,
    Kesme ufalanmış buz

    [​IMG]

    Yoğurma tepsisinin içine isotu boşaltın. İçine et, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyin. İnce doğranmış sarımsak ve soğanı da ilave edin.
    Ufalanmış buzdan 2 yemek kaşığı kadar az önceki harcın içerisine koyun. Bu harcı macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Sonra harcın içini açın ve kişi başına 1 çay bardağı olmak üzere 4 çay bardağı köftelik bulgur koyun. Belirli aralıklarla ufalanmış buzları alarak 20 dk kadar yoğurun. Köfte lokum kıvamına geldikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip, 1-2 dönüm yoğurulduktan sonra yeşilliği (maydanozu-yeşil soğanı) eklenerek hafifçe azar azar su alarak yumuşatın. Yoğurduğunuz köfteden elinizin içi büyüklüğünde alıp yuvarlayarak tabağa basın.

    Afiyet olsun
     
  2. Şuşu

    Şuşu Yeni Üye

    çiğ köfteye bayılıyorum muhteşem bir lezzet
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş