Etli Butlu Poğaça tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Etli Butlu Poğaça nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 çay bardağı erimiş zeytinyağlı margarin
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı yoğurt
    1 adet yumurta
    1 yemek kaşığı sirke
    1 paket kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı tuz
    7 çay bardağı un

    İç malzemesi için;
    200 gr kıyma
    3 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 yemek kaşığı dolma fıstığı
    1 tatlı kaşığı yeni bahar
    1 çay kaşığı tuz, karabiber
    2 tatlı kaşığı tereyağı

    Üzeri için;
    1 adet yumurtanın sarısı

    Yemeğin Tarifi
    Önce kıymalı harcı hazırlayın. Tencereye tereyağını koyun. Kıyma ve zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, karıştırın.



    Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin. Bir yandan da karıştırarak dolma fıstığı, kuş üzümünü ve yeni baharı ekleyip, ocağın altını kapatın. Soğuması için kenarda bekletin.



    Bir yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve tuzu koyup, elinizle hepsini birden karıştırın.

    Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur tutun. Üzerini örterek 30 dakika bekletin.



    Beklemiş hamurdan 18 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Açılan her hamurun ortasına 2 tatlı kaşığı kıymalı içten koyup, hamurun uçlarını yukarıya toplayarak birleştirin.

    Hamurları yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün.



    180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. h

    halem Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. b

    baalkaar Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. n

    neşem Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. d

    dil_dam Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş