Etli Börülce tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Etli Börülce tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    250 gr. kuzu kuşbaşı
    1 kg. börülce
    4 adet domates
    2 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çaykaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Börülcelerin iki ucunu ve kılçıklarını kesin. 2 parmak kalınlığında doğrayın. Yıkayıp süzün.

    Kuşbaşı eti yıkayıp tencereye koyun. Kapağını kapatın, et suyunu çekene kadar bekleyin. Et suyunu çekince sıvıyağ, zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz ilave edip kavurun. Doğranmış domates ve börülceleri ekleyin. Susuz kısık ateşte 40 dakika pişirip servis yapın.
     
  2. i

    ipeksagnak Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. n

    nisanas Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş