Etli Bezelye Yemeği Yapılışı

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Maide tarafından paylaşıldı.

  1. M

    Maide Yeni Üye

    Etli Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır
    Etli Bezelye Yemeği Tarifi


    Malzemeler

    1 kg.bezelye
    250 gr. kuşbaşı et
    1 orta boy soğan
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 orta boy patates
    2 orta boy domates
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı sıcak su

    [​IMG]

    Yapılışı

    1- Eti tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kavurun. Ardından tereyağını ilave edin

    2- Soğanı küp küp doğrayın ve tencereye ekleyip et ile beraber soteleyin.

    3- Ayıklamış olduğunuz bezelyeleri yıkayın ve süzün.

    4- Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domates ve patatesi bezelyelerle birlikte tencereye ekleyin

    5- Tüm malzemeleri 5 dk.kadar karıştırarak kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.

    6- Kısık ateşte bezelye ve patatesler yumuşayana kadar yemeğinizi pişirin.İsterseniz üzerine karabiber serperek pirinç pilavı ile servis yapın.

    Afiyet Olsun...
     
  2. N

    Nursultan Yeni Üye

    Etli Bezelye ye ailecek bayılırız çok güzel bir tarif
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş