Etli Bamya

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    [​IMG]



    Yemek seçenlerin listesinin en başında bamya vardır. Aç kalsalar bile yemezler ama bamya severler de bu güzel lezzetten vazgeçmez. Yaz mevsimine yaklaşırken bamyanın tadını hatırlamak isteyenler için güzel bir tarif Etli bamya tarifi.

    Malzemeler



    * 1 kg bamya

    * 1/3 Kg kuş başı dana eti

    * 1 Adet iri kuru soğan soğan

    * 1 Yemek kaşığı domates salçası

    * Yarım yemek kaşığı biber salçası

    * Tuz

    * Pul Biber



    Hazırlanışı



    1. Derin bir tencerede kuş başı etleri bol suda haşlayın.

    2. Soğanları küp küp doğrayın.

    3. Tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırın.

    4. Sırasıyla soğan domates ve biber saçlarını ekleyip kavurun.

    5. Haşlanmış etleri süzdükten sonra tencereye ekleyip kavurmaya devam edin.

    6. Etler kavrulduktan sonra 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın.

    7. Bamyaları temizleyip yıkadıktan sonra kaynayan tencereye ekleyin.

    8. Tuz ve baharatlarını ekleyip 25 dakika pişirin.



    Afiyet olsun
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Bugün arkadaşım Tekir'den Bamya getirmiş, denemek istiyorum bu tarifi : )
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş