Et Kavurma Nasıl Yapılır?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Hazır kurban bayramı gelmişken sizler için hazırlamış olduğum et kavurma tarifini yaparak sofralarınıza zenginlik katabilirsiniz.
    Malzemeler:
    Yarım kilo kuşbaşı et
    2 tane sivri biber
    1 soğan
    Karabiber
    kekik
    Kimyon
    Pul Biber
    Tuz
    Hazırlanışı:
    Kavurma yaparken dikkat edeceğiniz en önemli husus kurban etini kendi yağı ile kavurmak olmalıdır. Tencereye koyacağınız eti seçerken öncelikle yağlı kısımlardan koyarak başlayın. Yağlı kısımlar kendi yağı ile ortalama 5 dakika kavurun. Kavurmayı yaparken ocağı yarıma kısarak kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. Daha sonra diğer etleri de ekleyerek ara ara karıştırarak etlerinizi pişirin. Etler pişerken ara ara karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak etlerinizin buharda pişmesini sağlayabilirsiniz. Tencerede suyunu salan etler iyice kavrulup da etler pişmeye yakın kıvama gelince ince ince doğranmış olan soğanlar tencereye ilave edilerek 5 dakika daha pişirin. Soğanlarda kavrulduktan sonra yeşil biberler ilave edilerek kavurma lezzetlendirilir. Ardından baharat ilavesi yapılarak etle baharatların özleşmesi sağlanır. 5 dakika da bu şekilde kavrulur ve etiniz yemeğe hazır konuma gelir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş