Erzurum Kıyması

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Erzurum Kıyması hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    500 gr kıyma
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 adet kuru soğan
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz, karabiber
    1 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi
    Önce kuru soğanları yemeklik doğrayın. Derin bir tavada tereyağını eritin ve soğanları 5 dakika kadar çevirin. Ondan sonra kıymayı katın. Kıymayı da 5 dakika kadar karıştırdıktan sonra suyunu, tuzunu ve karabiberini koyun. Kıyma pişince(sulu olacak) iyice çırptığınız yumurtaları karıştırın. 5 dakika daha ocakta tuttuktan sonra, ateşten alın. Sahurda sıcak servis yapın.
     
  2. k

    kamile Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. ofline

    ofline Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş