Erişte Pilavı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Pilavlar' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    [​IMG]
    Erişte Pilavı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    2 su bardağı fırınlanmış erişte
    Yarım çay bardağı pirinç
    3 yemek kaşığı tereyağı
    Yeteri kadar tuz


    Yemeğin Tarifi
    Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

    Suya erişteyi ilave edin. Suyunu çektirerek pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün. Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun.
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    benim erişte pişirme şeklim daha farklı
    orta boy bir tencereye biraz su koyuyoyrum az tuz ekleyip kaynamaya bırakıyorum kayadıktan hemen sonra yapmak istediğim kadar erişteyi kaynayan suya atıyorum pişmesini sağlıyorum pişince hemen süzüp üzerinde soğuk su gezdiriyorum üzeri için sadece tereyağda yakabiliyorum üzerinede ceviz yada peynirle tatlandırıyorum veya tereyagı eritip az bir miktar salca ile renklendirebiliyorum.
     
  3. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Erişte harika bir lezzettir. Terayağını yakarak servis edince..
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Tahminimce Nehirin yaptığı erişte el kesmesi hazır erişte değil, el kesmesinin tadı harika oluyor ben üzerine ceviz ilave ederek terayagda yakıyorum harika oluyor.
     
  5. Murat

    Murat Yönetici

    Erişte el kesmesi olunca zaten güzel olur digeri makarna gibi olur. Bende terayağlı erişteyi severim bazen içerisine tuluk peyniri atılır.
     
  6. A

    Abdullah Yeni Üye

    Erişteyi çok severim ama makarna gibi olunca bazen hiç sevmem...
     
  7. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Eriste ile pek aram yok dolayisi ile bu pilavi tercih edecegimi dusunmuyorum.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş