Enginarlı Kuru Fasulye Yemeği

Konu, 'Yemekler' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Enginarlı Kuru Fasulye yemeğini hiç denediniz mi? Besin değeri yüksek çok özel bir tarif ile akşam yemeğinizde lezzetin dibine vurmaya hazır mıyız?

    Enginarlı Kuru Fasulye için gerekli Malzemeler;
    enginarli kuru fasulye.jpg
    3 su bardağı beyaz fasulye
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    3 adet kuru soğan
    1 adet büyük boy havuç
    3 yemek kaşığı limon suyu
    6 diş sarımsak (dövülmüş)
    1 adet defne yaprağı
    3 tane kesme şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı karabiber
    7 adet enginar (taze veya konserve)
    Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış olacak)

    Yemeğin Tarifi
    Geceden ıslatılan fasulyeyi iyice süzelim. Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim. Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım.

    Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim.Tuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 53-56 dakika kadar pişmeye bırakalım.

    Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim. Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır.

    Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım. Üzerini ince kıyılmış maydonozlarla süsleyerek servise sunalım.
     
  2. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    çok güzel görünüyor yaw
     
  3. Orko

    Orko Bilgi Sihirbazı.

    Leziz görünüyor, memlekete dönünce bende anneme yaptıracağım, bu tarifin üzerine söz söylemeye gerek yok sanırım.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş