Enginar Kalpli Karides nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Enginar Kalpli Karides nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    3 adet enginar kalbi
    20 adet donmuş karides
    10 adet çeri domates
    1 demet kıvırcık salata
    1 adet kırmızı turp
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    1 demet maydanoz
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Karideslerin üstüne 2 tatlı kaşığı tereyağı, karabiber ve tuz atıp, 3-4 dakika teflon tavada kızartın. Sonra da bir kenarda bekletin.

    Kırmızı turpun kabuklarını soyun, rendeleyip, suyunu sıkın. Maydanozu yıkayıp, kıydıktan sonra turpla karıştırın ve servis tabağına alın. Üstüne doğranmış salata yapraklarını ekleyin. Enginar kalpleri ve domateslerle süsleyin. Üzerine karidesleri serpiştirin. Hazırladığınız sosu da salatanın üzerine dökerek servis yapın.



    SOSUN TARİFİ

    Ayrı bir kapta ketçap, mayonez, zeytinyağ ve tuzu çırpın.
     
  2. a

    ayse beyazli Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. nezahat

    nezahat Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. gmaras

    gmaras Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. g

    gülce Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. n

    nilüfer karaca Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  7. m

    m_uyar Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş