Elmalı Ştrudel tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Elmalı Ştrudel tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    12 adet milföy hamuru
    100 gr. tereyağ
    85 gr. sarı üzüm
    2 çay kaşığı brandy
    5 adet elma
    3 adet ekşi yeşil elma
    4 yemek kaşığı kahverengi şeker
    2 çay kaşığı tarçın
    1 adet limon
    1 adet limon rendesi
    1 yemek kaşığı galeta unu
    1 su bardağı dövülmüş ceviz

    Yemeğin Tarifi
    Üzümü brandy ve suyun içinde 15 dakika bekletin.

    Elmaları ince ince dilimleyip tencereye alın. Kahverengi şeker, tarçın ve limon rendesi koyup 15 dakika pişirip ocağı kapatın. Ceviz, limon suyu, galeta unu ve üzümü ekleyip ılıklaşması için bekletin.

    Milföy hamurlarını üst üste koyup aralarına eritilmiş tereyağ sürün. Hamurun üstüne un serpin, merdaneyle hamuru açıp dikdörtgen şekli verin. Hamurun uzun kenarına elmalı harcı yayın. Kalın bir şekilde sararak rulo haline getirin. Kalan yağı üstüne döküp 180 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Pudra şekeriyle süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
     
  2. n

    nazmiye Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. k

    kütahyali43 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. m

    melahat Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  5. e

    eday Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. kül

    kül Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş