Elmalı Krema Kubbesi

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Elmalı Krema Kubbesi nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    3 adet elma
    6 su bardağı süt
    9 yemek kaşığı tozşeker
    1 paket vanilya
    1 su bardağı hazır çiğ krema
    1 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası

    Süslemek için;
    Taze nane yaprakları


    Yemeğin Tarifi
    Tencerenin içinde 6 yemek kaşığı şekerle birlikte un ve mısır nişastasını karıştırın. Süt ekleyip, kaynayıncaya dek karıştırarak, orta ateşte pişirin. Vanilyayı da katıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca bu karışımı kremayla birlikte 10 dakika mikserle çırpın.

    Küçük kapları soğuk suyla ıslatın. İçlerine kremayı paylaştırın. En az 6 saat buzdolabında bekletin.



    Servisten 30 dakika kadar önce kalan toz şekeri bir tavaya koyup, orta ateşte rengi açık kahverengiye dönünceye dek pişirin (karamelize edin). İçine rendelenmiş elmaları koyup, 5 dakika kadar pişirin ve hemen servis tabaklarına bu sosu paylaştırın. Kaselerdeki muhallebiyi karamelin üzerine ters çevirin. Nane yaprağıyla elma görüntüsü vererek, soğuk olarak servis yapın.
     
  2. b

    bozturk81 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. b

    babetlikedi Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. s

    seqer_ Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. s

    songül67 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  6. m

    mavilikız Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  7. f

    fulden Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş