Elmalı Ayva Tatlısı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Elmalı Ayva Tatlısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    4 adet orta boy ayva
    1 su bardağı toz şeker
    3 adet orta boy tatlı elma
    2 su bardağı su
    3-4 adet karanfil
    150 gr taze kaymak veya krem şanti
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

    Yemeğin Tarifi
    Ayvaların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin. Çekirdek yuvalarını çıkarın, çekirdeklerini ayırın. Elmaları soyup, rendeleyin ve beklerken kararmamaları için üzerine bir limon suyu sıkın.



    Ayvaları geniş bir tencereye oyuk kısımları üste gelecek biçimde yerleştirin. Bu oyuklara elma rendesini paylaştırın. Aynı biçimde toz şekeri de her ayvanın üzerine serperek paylaştırın. Tencereyi kısık ateşe oturtup, içine ayva çekirdeklerini ve karanfillerini serpin. 2 su bardağı suyu da kenardan aktarın. Tencerenin kapağını kapatmadan kısık ateşte pişmeye bırakın.



    Ayvaların rengi pembeleşince ateşten alın. Servis tabaklarına yerleştirin. Taze kaymak veya krem şantiyle süsleyip, ceviz içi serpin. Soğuk olarak ikram edin.
     
  2. k

    kukucu Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. z

    zeynepsule Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. t

    tugcerad Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş