Elma Püreli Turta (6 Kişilik) tarifleri

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    [​IMG]
    Elma Püreli Turta (6 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 kg Elma1 Bayat Ekmek1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin5.5 Çorba Kaşığı Tozşeker4 Çay Kaşığı Tarçın1/2 Çay Bardağı Su3 Diş Karanfil1/2 Limon1 Bardak Süt1 Poşet Krem Şanti

    Yemeğin Tarifi
    Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımdan iki yemek kaşığı kadarını ayırıp başka bir kaba alın.Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince ince dilimleyin. Bir tencerede yarım çay bardağı su, kalan tozşeker, tarçın ve karanfili karıştırın. Elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Karanfili karışımdan alıp elmaları çatalla ezerek püre haline getirin.Krem şantiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatıldığı şekilde hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip krem şantiye ilave edin. Ekmekli karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerleştirip kalan ekmekli karışımla üzerini kapatın. Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayın.Ayırdığınız ekmekli karışımla pastanın üzerini süsleyin. Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    tarçınlı harika olur
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş