Elma Marmelatı Tarifi

Konu, 'Reçel ve Marmelat Tarifleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    1.5 kg elma

    250 gr toz şeker

    1 adet çubuk tarçın



    HAZIRLANIŞI

    Elmalarıı yıkayıp serin bir yerde muhafaza edin.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Elma Mermalati tarifi çok kolay görünüyor
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    ELMA MARMELATI MALZEMELERİ
    2 kg elma
    350 gr toz şeker
    2 adet çubuk tarçın

    HAZIRLANIŞI
    Elmaları güzelce yıkayıp, dört eşit parçaya bölünüz. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyayız. Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtuktan sonra . Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alıyoruz. Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirdikten sonra elmalara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtunuz. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatınız. Ardından ateşten alın ve soğumaya bırakınız. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza ediniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş