Elazığ Usulü Keşkek Nasıl Yapılır?

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında demir tarafından paylaşıldı.

  1. d

    demir Yeni Üye

    Elazığ usulü Keşkek Yapılışı, Resimli Elazığ usulü Keşkek tarifi, Elazığ usulü Keşkek nasıl yapılır

    2 su bardağı kuru fasulye
    4 su bardağı aşurelik buğday
    250 gr. kavurma veya haşlanmış dil
    2 adet soğan
    300 gr. tereyağı
    1 yemek kaşığı salça
    8 su bardağı su
    tuz

    [​IMG]

    Elazığ Usulü Keşkek Tarifi:
    Soğanlar doğrandıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulur. Fasulyeler haşlanır ve süzülür. Soğanlara salça, su, fasulye, buğday ve et katılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişerken sık sık tahta kaşık ile çarpa çarpa ezilmeleri için karıştırılır. piştikten sonra servis tabağına alınır. Orta kısmı çukurlaştırılır ve bu çukura eritilmiş tereyağ dökülür.
     
  2. M

    Mina Yeni Üye

    Çorum İskilip usulü keskekten sonra elazığ usulü keşkeğide yemek isterim.
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Eşim bu keşkeki bir yapıyor parmaklarımı yiyorum resmen hele ki o etin yağını bırakması ve dövme ile birleşmesi anlatılmaz yenir :))
     
  4. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Bu keki denemedim hic, genelde kek severim ama bunu severmiyim bilmiyorum. Deniyebilirim birgun :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş